3 juni 2022
19:00

Referat: Fliseryds IF - Fagerhults AIK

På förhand tuff match borta mot ett starkt Fliseryd, det visste vi om, lite manfall då 4 var på resande fot från föregående startelva. Lite justeringar på positioner och andra spelare som fick chansen med andra ord. Det behövs, säsongen är lång.
Jämt spel med mkt långa bollar från båda lag i första halvlek, Kvarten spelad när Lucke får en kalasboll av Affe från sidan och bara behöver sätta bollen i öppet mål. Vi missar tyvärr några chanser där det likväl kunde varit mål.
Fliseryd är inte ofarliga men de rätta lägena kommer inte förrens en spelare från långt håll lägger en studsande boll mot mål och Max missbedömer studsarna.
1-1 i halvtid.
Mkt efterslängar och hårda satsningar från hemmalaget, resulterar i en enda ynka varning trots att Hampus exempelvis blev skickad upp på bänkarna och utgår med ont i hela kroppen. Förmodligen partiska ögon när man försöker springa ute på planen med, vad vet jag.

Andra halvlek eskalerar med fult spel och mkt fula kapningar. Hampus går in igen som tur är och tackar för det med ett mål på en studsande hörna från Putte.
Strax därefter ökar Haben på med ännu ett hörnmål slagen av Putte.
Här flyttar Fliseryd fram positionerna och kör allt de har framåt. Reducering och sen tätt efter kvittering till 3-3 som står sig matchen ut.
Halvleken i sig är ett enda stort frågetecken om alla skall komma skadefria från vackra Fliseryd denna kväll. Putte åker på en rejäl eftersläng, Hampus ännu en stenhård kapning där iaf undertecknad trodde benet gick av. Till slut är det till o med spelare och sparkar på stackars Max som plockat upp bollen sekundrarna innan. Det blir till slut 6 gula kort varav en resulterar i ett rött för hemmalirarna.
Till slut klarar vi inte heller att hålla oss till fotboll i vissa tuffa situationer utan får även vi 2 gula kort (för protester) vilket betyder 8 gula kort på 90 minuer. Självklart en katastrof i en som det borde vara en fin match mellan 2 bra lag.

Men så är fotbollen ibland, även om vi tappade trepoängaren så åker vi hem skadefria och 1 poäng starkare mot ett bra lag, vi får hylla en bred trupp som står upp trots många borta, deta kan bli spännande lagbygge, OCH ännu obesegrade :)